Om Konstpretton

Konstprettons stadgar
Konstpretton är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell förening med säte i Malmö.

Konstpretton arbetar för att främja ett jämställt, mångkulturellt och fritt Malmö med omnejd och verkar för demokrati och yttrandefrihet.

Konstpretton arrangerar evenemang inom kultursektorn och publicerar texter om kultur.

Konstpretton arbetar för att få fram oetablerade kulturarrangörer, skribenter och förmågor och vägleda dem i att arbeta med kulturarrangemang och journalistiskt arbete för att tillsammans arrangera intelligenta och underhållande evenemang och en nyskapande publikation som berikar Malmös kultursfär.

Konstpretton arbetar för att belysa lokala och oetablerade förmågor inom kultursektorn som inte får så stort utrymme i andra medier.

Konstpretton arbetar för att positionera Malmö som en kreativ stad, vad det gäller arrangerande, skrivande och skapande. Utan att behöva ta hänsyn till om ett ämne eller arrangemang tilltalar så många som möjligt uppvisa och analysera allt från det minsta till det största.

Konstprettons syfte är att berika livet för alla med ett intresse för konst, musik, film, populärkultur och likartade ämnen.

Konstpretton startades 1 maj 2011 av och för kulturfreaks. Konstpretton blev nominerade för årets bästa media 2011 av Nöjesguiden med motiveringen ”Med en utsökt och avskalad design och järnkoll på det kulturella livet har Konstpretton visat vad som händer och var det händer i Malmö. De guidar kulturjunkies till dagliga doser av biofilm, konstutställningar och klubbar och har snabbt blivit oumbärliga för den kulturtörstande Malmöbon. Deras webbplats är en given startsida och en vacker fusion av finkultur och fest.”

Vem läser Konstpretton?
Deras största läsarkrets är ungefär som de själva, kulturintresserade personer i åldern 20-35 år som bor i Malmötrakten. Förutom deras största målgrupp har Konstpretton läsare i alla åldrar (nåja, 10-80) från hela Sverige. Läs mer om läsarkretsen på annonsera.

Konstpretton gillar
Ställen de besöker, samarbetar och skriver om är bland andra Babel, Banditteatern, BUFF Filmfestival, Debaser, Doc Lounge Malmö, Doc Lounge Lund, Fantastisk Filmfestival (FFF), Far i hatten, Folkets Bio, Form/Design Center, Galleri Gordon, Galleri Format, Galleri Krets, Galleri Pictura, Garaget, Inkonst, Kino, Konsthallen Malmö, Kontra-musik, Kulturbolaget, Kulturen, Ladyfest, Loppen, Louisiana, Lunds konsthall, Lunds stadsteater, Makeriet, Malmö Stadsbibliotek, Malmö Stadsteater, Moderna Museet, Moriskan, På Besök, S!gnal, SF Bio, Skåne Konstförening, Spegeln, Teater Fortuna, Vinylbaren…

Tipsa Konstpretton
Tipsa om utställningar, spelningar, klubbar, vernissager, teater, filmvisningar och annat som kan passa på Konstpretton. Kontakta martin@konstpretton.se.