Martin Memet Könick
▶ Chefredaktör, film- och textredaktör

Martin är frilansande film- och kulturskribent. Han har skrivit för bland andra Filmrutan, Vårt Malmö och Ciné. Ett urval av hans texter finns utgivna i boken Filmer, texter & dödliga recensioner. Han spelar ofta indiepop på Malmös och Lunds bästa uteställen. Martin knarkar populärkultur, alltid, hela tiden. Kontakta honom för frilansuppdrag. Chefredaktör på Konstpretton.

Mail: martin@konstpretton.se
Twitter: memetkonick
Facebook: Martin Könick
Läs Martins texter här.

 

Maya Isaksson
▶ Litteraturredaktör

Maya är litteraturredaktör, journalist och blivande psykolog. När hon var liten ville hon bli poet. Nu vill hon mest skriva, dansa och prata feminism. Hon tycker att allt från Virginia Woolf till texten på ett mjölkpaket är litteratur. Allt ska med!

Mail: maya@konstpretton.se
Läs Mayas texter här.

 

 

 

 

Michaela Larsson
▶ Grundare

 

 

 

 

 

 

Skribenter

Esau Alcona
Den tyske författaren Heinrich Heine sa en gång att musiken börjar där ordet upphör. Fram tills dess att musiken börjar skriver Esau om den. Med en modernistas luktkorn skriver han om morgondagens musik i sin blogg esau.se de dagar han inte är ute och spinner skivor på de lokala klubbarna eller åker longboard längst Malmös gator iklädd jeansväst.

Helga Burrill
Helga är musikälskaren deluxe som lyssnar på allt från Dr. Dre till Henryk Górecki: Symphony #3. När hon inte skriver för Konstpretton pluggar hon engelska och designhistoria i Lund eller reser, mestadels till London. Hon har en tendens till att dyrkande prata om George Harrison efter för mycket vin och tycker att Sverige har för lite radiokanaler.

Kalle Dahlgren
Kalle känns igen på sitt stora röda hår och enorma glasögon. Han fostrades i Sveriges Manchester (aka Norrköping) till det kulturpretto han är idag men bor sedan ett par år på Möllan och driver bl.a. jazzklubben På Jam på Inkonst. Han har även en förkärlek för socialpolitiska serier, science-fiction, instrumentell hiphop och katter.

Johanna Dikert
Johanna går igång på överraskande möten, fysiska utmaningar och dofter. Yrkesprofilen kan beskrivas som skådespelande sociolog, professionell vinkännare och radioentusiast. Johanna älskar att iaktta sin omgivning och prata, skriva, berätta om och gestalta det hon ser.

Birgitta Hellberg
Birgittas största intresse är mat. Helst ägnar hon tid åt att handla i olika ost-, bröd- och grönsaksbutiker. Och så gillar hon att skriva såklart och gör det så fort hon inte är i Lund på föreläsningar i juridik eller media, är och kallbadar eller promenerar med sin hund i Beijers park.

Julia Holst
När Julia inte refererar till någon valfri film av Wes Anderson, dricker öl eller springer runt på diverse tvivelaktiga kulturtillställningar studerar hon till konstvetare. Allt för konsten, ni vet! I övrigt har hon en förmåga att utarbeta delikata spellistor och slutar aldrig förundras över folk som inte dricker kaffe.

Fredrik Lundgren
När Fredrik inte flänger runt på filmfestivaler eller ägnar sig åt litteraturstudier i Lund så gör han djupdykningar bland obskyra stumfilmer och usla Udo Kier-skräckisar. Har tidigare arbetat för Filmini International Short Film Festival i Sofia.

Sofia Nilsson
Sofia älskar det mesta som har med konst och göra och har bland annat pluggat Konstvetenskap i Lund. När hon inte besöker gallerier ritar hon serier, samlar på dinosaurier, sitter och skrålar med en gitarr, förkovrar sig i sitt matintresse (gärna mat med ost) eller gör planer för att sadla om och bli arkitekt.

Caroline Wall
Caroline önskar ibland att hon vore ung på det sena 60-talet, det är nämligen då den musik hon älskar mest skapades. Doors, Velvet Underground, Cohen och Dylan är husgudar. Annars uppskattar hon allt från jazz till Göteborgspop. Vid sidan av Konstpretton studerar hon till psykolog, då hon är genuint fascinerad av alla slags människor.

Fler:
Marcus Ulvsand
Jon Högman
Jonas Larsson
Stephanie Andén
Emma Hansson
Mikaela Horn
Anna Karlsson
Katrin Johannesson Källeskog
Sofia Landström
Paula Ludusan
Malin Nilsson

Fotografer
Solith af Malmborg
Siri Zetterman
Lucas Frisk Bergqvist