pitch p 3

Pitch Perfect 3
Premiär 3 januari 2018

När det inte finns någon story kvar att berätta så blir det bäst om man inte gör någon uppföljare, det är inte ett råd som krafterna bakom Pitch Perfect-franschisen har lyssnat på. Istället så får vi i och med denna tredje film i serien en onödig och upprepande film som kastar en skugga över hela den stundvis charmiga filmserien om en kvinnlig a cappella-kör. För att återuppliva storyn så negeras så gott som alla relationer och all rollfigursutveckling från de förra filmerna i slarvigt skriven expositionsdialog som hastas igenom i filmens inledning. Vad som sedan följer är en radda dåliga skämt, mediokra sång- och dansnummer och unkna händelseförvecklingar bestående av gammal skåpmat och en sur soppa av kriminalitet och militär-hyllningar. Elisabeth Banks och John Michael Higgins rollfigurers ”dokumentär” om gruppen är det bästa i filmen men det säger inte så mycket när resten av Pitch Perfect 3 är ett sådant totalt haveri. Det är dags att låta denna franchise ringa ut och glömma detta tondöva klavertramp, talangen hos allt från skådespelare till manusförfattare används bättre i mer spännande projekt.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...