lego_ninja

En Asien-inspirerad film från Lego-serien som visar en grupp tonåringar som är Ninjor och de som står mellan staden Ninjago och de dagliga attackerna från den onda Lord Garmadon. Dessa ungdomar kämpar för att skydda sin stad mot attackerna så att dess invånare ska gå säkra. Ninjorna är fem stycken till antalet och förvandlar sig till sina alter-egon som är ninjor i olika färger.

Det har under en tid varit ganska lätt att raljera över de rättigheter som Hollywood Studios köpt upp då de köpt upp det mesta som gått att få tag i men då föregångaren till denna film släpptes så tystade det alla. Förväntningarna på denna ninja-film blev därmed tämligen höga, något som inte riktigt gick att leva upp till. Filmen i sig är inte särskilt inspirerande men de ständigt återkommande one-liner-skämten håller den ändå levande under speltiden. Den anspelar en del på de gamla 80-tals-klassikerna inom samma genre med asiatiska krigare. Det skiner lätt igenom att arbetet med filmen har gått något fort trots att det är duktiga screenwriters bakom den, det ger vid flertalet tillfällen känsla av att det är en slags reklam för de lego-samlarobjekt snarare än en faktisk filmatisering av ninjavärlden. Det man saknar till viss del är den klassiska ”köp nu”-knappen i och med den reklam som görs.

Det som bleknar en platt film som denna ytterligare är att den kommer ut ganska snart efter att Hollywood har blivit kritiserade för att ”vittvätta” asiatisk kultur. Här sätts Jackie Chan i en huvudroll för att motverka denna kritik och försöka få fram den äkta asiatiska ”ninjafeelingen”. Här kan man väl dock säga att det känns ganska tveksamt och man får minst lika mycket ninjafeeling av att titta på ninja casino och deras TV-reklam. Men som tidigare nämnt så upplevs filmen mer som reklam än underhållning med undantag för de punchlines som droppas då och då för att försöka skapa en viss glädje och rörelse av smilbanden.

Det kan väl sammanfattas som att filmen är en funktionsfilm som kan ses en gång eller två för sakens skull och kanske ännu hellre om man har yngre åskådare i sällskapet. Men det är inte en bra film och handlingen sträcker sig inte långt alls, dess föregångare The Lego Batman Movie håller betydligt bättre och bedöms vara mer genomtänkt genom hela filmatiseringen än denna halvdana ”uppföljare”. Det blir ytterligare ett bevis på att påkostade filmer inte alltid blir bättre då handlingen spelar mycket stor roll, tråkigt att de skulle förstöra något som de byggde upp så pass bra med Batman-varianten.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...