bilar3

Bilar 3
Premiär 1 september 2017

I vissa fall, som t.ex. med Better Call Saul eller Terminator 2, så blir prequels eller uppföljare intressanta men i detta fall så blir det enbart något upprepande som vi har sett förut, det finns inget visuellt spännande med denna tredje film i den omåttligt populära serien om bilar. Inte för att det säger så mycket men men storyn i Bilar 3 är mer intressant än i förra uppföljaren, Blixten McQueen får svårt att hålla farten mot nya unga bilar och tvingas fundera på vad det betyder att bli äldre. Budskapen om att det kan vara lika roligt och hjälpa andra som att hjälpa sig själv och att det är okej att inte vara bäst är fina med otydliga och ibland motsägelsefulla. De nya bifigurerna, speciellt Blixtens nya tränare, är en välkomna additioner medan de gamla bifigurerna ofta är med endast för sakens skull, utan att manuset hittar något intressant för dem att göra. Det roligaste med att titta på Bilar-serien är fortfarande att fantisera om att filmserien utspelar sig i någon sorts science fiction-framtid, à la Terminator, där bilar har tagit över världen för länge sedan och människorna bara är ett minne blott, det ger en existentiell edge till en filmupplevelse som annars snabbt blir långtråkig och seg, utan överraskningar. Fart och fläkt blir det inte mycket av i denna franchise som puttrar på i kreativ tomgång med uppföljare främst skapade för att sälja leksaker.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...