Lee Morgan and Helen Morgan

I Called Him Morgan
Premiär 31 mars 2017

I denna mångbottnade dokumentär så får vi bl.a. intressanta personporträtt, atmosfärisk tidsanda, inblickar i jazzens historia och ett spännande uppnystande av kontexten kring av en dödskjutning. Dokumentärens tråkigt traditionella användning av talking heads i nutiden som pratar om dåtiden är förlåtet eftersom varje intervju ger intressanta pusselbitar till Helen och Lee Morgans stormiga levnadsöden och relation. Filmens sympatiskt analytiska förhållningssätt till huvudrollsfigurerna gör att vi får en balanserad bild av både Helen och Lee, deras misstag och brister presenteras lika tydligt som deras framgångar och fördelar för att ge oss en intensiv bild av två människor och deras talanger, bakgrunder och betydelser för varandra. Filmen är stilsäkert konstruerad för att bli både spännande och informativ och bilder, berättande och musik sammanstrålar för att ge oss en upplevelse som är engagerande och omslutande, vare sig man älskar eller hatar jazzmusiken i fokus. I Called Him Morgan berättar om specifika dåtider, personer och situationer som rör vid universella ämnen som begär, missbruk, kreativitet, svartsjuka, kärlek och arv på berörande sätt.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...