Viking-Destiny

Tillbaka i historien till vikingatiden i en ny film har vi nu Viking Destiny att se fram emot. Filmen är planerad att släppas i år men har inte fått ett officiellt lanseringsdatum och vi har ännu inte fått se till mycket material läcka ut. Vad vi vet så ska vi få se Terence Stamp i rollen som Odin, vikingarnas huvudgud, vilket filmregissören och producenten David L.G. Hughes verkar väldigt exalterad över.

“På min dator hade jag en bild av Terence Stamp som inspiration när jag skrev om Odins roll,” sa Hughes. “Så att faktiskt nu ha Terence till att spela rollen som Odin är hutlöst spännande.”

Vikingatiden som filmen utspelar sig i sägs ha varit en hård men rak epok. Det föregick mycket spel, svek och slag. Men också kamratskap, hopp och ära. De hade intressanta regler för hur en konflikt kunde lösas, och även vad som hände den som inte följt dessa regler. En ganska roligt skriven artikel om vikingarnas spelande på Viking slots berättar hur Loke höll på och lurades, vilket slutade i höga insatser. I filmen följer vi den unga flickan Norse, ättling till tronen, när hennes liv sätts på spel efter att som oskyldig blivit anklagad för mordet på sin far, kungen. Hon reser världen över tillsammans med Odin för att bygga upp den armé hon behöver för att återta tronen.

Viking Destiny är en dröm som kommit till liv för Broadway-fans av fantasy/äventyrs-film med höga insatser, och till det att tillägga har vi den världskända prisade skådespelaren Terence Stamp som lyfter filmen till en helt ny nivå,” sa Clay Epstein, president för Film Mode Entertainment.

Vi kan förvänta oss en blandning här. Huvudkaraktären Norse som klassiskt strövar igenom en tuff lång resa för frihet och rättvisa. Samtidigt hoppas och vill en tänka sig att få se det stereotypiska vikingalivet leva ut lite likt i den animerade vikingafilmen Draktränaren.

För den som vill fördjupa sig lite mer har vi en 23 minuters konversation med Hughes som kan ge lite mer idéer vad vi kan förvänta oss av kommande Viking Destiny.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...