Invisible Guest

Den osynlige gästen
Premiär 24 mars 2017

En intrikat komplex berättarstruktur som är vad vi bjuds på i Den osynlige gästen. Vad som berättas och i vilket syfte står i centrum i denna spännande mordgåta som diskuterar hur vi väljer att tro på vad får vi får presenterat för oss som fakta, både i verkligheten och på film. Adrián är en framgångsrik affärsman som är anklagad för ett mord han vill rentvå sig från, vi får följa hur han berättar vad som ledde upp till hans prekära situation för en advokat. Varje nytt återberättande av händelseförloppet, framtvingat av advokaten för att kunna ge det bästa försvaret, ger en ny pusselbit till vad som faktiskt hände och upplösningen är smart och tillfredsställande konsekvent. Filmens lek med sympatier, sanningar och genre-stereotyper är elegant och oförutsägbar och vi vet aldrig riktigt, förrän i slutet, var vi har någon av rollfigurerna. De överraskande händelseförvecklingarna är många och fungerar utan att det känns sökt eller rörigt. Regissören och manusförfattaren Oriol Paulo visar en fingertoppkänsla för att presentera de mörkare sidorna av det mänskliga tillståndet med en självsäker detaljrikedom. Likt en Rubiks kub så skruvas plot och story i Den osynlige gästen i jakt på lösning till mysteriet, vad som från början kan verka olösbart blir glasklart när en förstår det intelligent konstruerade systemet och vändningarnas mekanik.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...