beauty_and_the_beast

Beauty and the Beast
Premiär 17 mars 2017

Om en är på jakt efter omskakande musikaler som tänjer på gränserna för genren så är det bara att skippa denna live action-remake av Disneys tecknade Skönheten och odjuret. Här snackar vi simpel handling om vikten av att vara snäll för att inte riskera att bli förvandlad till ”odjur” och kärleks förvandlande kraft, fina men självklara och därmed intetsägande budskap. För de som är på jakt efter smäktande romantik i opreciserad sagotid med många klassiska ingredienser så träffar dock denna film mitt i prick. Varje komponent i Beauty and the Beast, från koreografi till specialeffekter, är professionellt finslipad och regissören Bill Condon (Dreamgirls, Kinsey) sätter samman dem till en högst habil helhet. Emma Watson är ett närmast perfekt val för rollen som Belle och hennes närvaro lyser upp duken, Dan Stevens, som ”odjuret”, kan inte riktigt mäta sig med henne men i biroller gör Luke Evans, som Gaston, och Ewan McGregor, som Lumière, fina insatser. Jag blir imponerad av hantverket i Beauty and the Beast men filmen berör mig tyvärr inte på djupare plan, det är snygg, bombastisk och eskapistisk underhållning som tillfredsställer för stunden utan att göra bestående avtryck.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...