wolverine

Logan – The Wolverine
Premiär 1 mars 2017

Hur, var och när Logan – The Wolverine passar in i X-Men-filmuniversumet gör en bäst i att inte tänka på, utan istället fokusera på och njuta av berättelsen i denna enskilda film. Och njuta kan en eftersom detta är en den bästa filmen i Wolverine-serien. Löst baserad på den riktigt bra serietidningsberättelsen Old Man Logan så möter vi Wolvie i en framtid när de X-Men inte längre finns och det inte längre föds några mutanter. Själv är han avdankad och tjänar pengar på att köra limousine samtidigt som han, tillsammans med Caliban, tar hand om en sjuklig Charles Xavier, som på grund av sina enorma krafter är ett hot mot världen. När det sedan dyker upp en ung mutant med liknande krafter som Logan så ställs många frågor om hans, och kanske alla mutanters, då-, nu och framtid på sin spets. Detta är på många sätt Hugh Jackmans hyllningsavslutning till en rollfigur han har spenderat en stor del av sin karriär tillsammans med, han har aldrig varit mer övertygande i rollen och det finns en melankoli i både storyn och det faktum att detta antagligen bli den sista gången han spelar rollen (man vet dock aldrig, rollfiguren kommer med all säkerhet att komma tillbaka i någon skepnad, den är för populär för att lämnas helt därhän). Att se Wolverine och hans omvärld av fiender här få vara så brutala och blodiga som storyn kräver är ett plus, något som är ovanligt i tider där storfilmer (om superhjältar och annat) ofta tvingas anpassa sig efter önskade åldersgränser. Logan – The Wolverine får till en bra balansgång mellan visuellt anslående actionsekvenser och intressant mytologi, som helhet blir den en film som träffar mitt i prick för fans av Marvels mutanter och alla andra filmtittare som vill ha spännande, snygg och spektakulär underhållning som är väl genomarbetad på alla plan.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...