John_wick2

John Wick: Chapter 2
Premiär 24 februari 2017

Det har varit mycket snack fram och tillbaka huruvida vi i Sverige skulle få se denna andra del av John Wick-sagan på bio. Till slut så bestämde sig distributionsbolaget för att det skulle vi få och det är jag glad för, John Wick: Chapter 2 är en snygg och fartfylld action-rökare som blandar dynamiska fighting-scener som påminner om tv-spel (på bra sätt) med rollfigurer och ramhistoria som är tillräckligt intressanta för ändamålet. Keanu Reeves är ingen stor skådespelare men excellerar i roller som är specialanpassade för hans uttryckslösa stenansikte, som t.ex. här och i The Matrix. John Wick 2 fördjupar sig i mytologin kring titelfiguren och hans värld av lönnmördare och hemliga organisationer, att han inte längre vill vara del av den trots sin naturliga fallenhet för att slåss och pangpanga gör honom till en sympatisk protagonist. Fördjupa skriver jag men det betyder inte att filmen på något sätt är djup, om man letar efter film av Oscarskaliber eller som på andra sätt tar sig an att analysera det mänskliga tillståndet så får man leta någon annanstans. John Wick: Chapter 2 är pur popcorn-dekadens med få förankringar i verkligheten, filmens snygga action-koreografi och pulshöjande spänning gör att nästan varje stilistisk sekvens blir underhållande.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...