moonlight

Moonlight
Premiär 10 februari 2017

Moonlight ger oss inblickar i samma persons liv i tre olika åldrar. Det blir känslosamma möten där utanförskap står i centrum. På mångfacetterade sätt får vi följa vår huvudperson och avgörande möten och händelser i hans liv, händelseförvecklingar i en del blir viktiga komponenter av karaktärsteckningen i nästa del och personporträttet blir djuplodande intressant. Huvudpersonen kallas i de olika episoderna för olika namn, Little, Chiron och Black, och levandegörs bra av Alex R. Hibbert, Ashton Sanders och Trevante Rhodes men det är i birollerna vi hittar de riktigt imponerande skådespeleriinstaserna. Mahershala Ali och Naomie Harris glänser som en knarklangare som blir som en extrapappa för Little och huvudpersonenes drogberoende mor. Moonlight ger oss inte bara nyanserade och mångfacetterade rollfigurer utan fångar också tidsandan i de olika tiderna på bra sätt, regissören och manusförfattaren Barry Jenkins fångar miljöer och sättningar lika bra som han fångar relationer. Moonlight är full av anslående bilder och intressant ämnesbehandling, i varje fas i filmen finns det en fingertoppskänsla som gör att helheten blir till en mäkta tillfredsställande filmupplevelse med en sista scen som är den perfekta pricken över i:et.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...