La region salvaje

Det främmande
Premiär 3 februari 2017

Realism, rymdvarelse och mytbildning blandas när vi får följa människor som dras till en mystisk meteorit. Filmen bjuder på en rad anslående och excentriska scener som på ett unika sätt förmedlar en mångfacetterad, komplex och utmanande bild av begär, sexualitet och lust. Detta är inte science fiction-filmen för den som letar efter vetenskapliga utforskningar eller tydliga beskrivningar av vad som händer och varför. Det främmande använder sina utomjordiska element för att utforska mänskliga drömmar och mardrömmar på krypande läskiga och mörkt suggestiva sätt. Regissören Amat Escalante, som tidigare har gett oss den fantastiska Heli, står för en stilsäker regi som levandegör ett manus som ständigt håller oss på kanten av biofåtöljen med oväntade vändningar. Blandningen av genrer som skräck, diskbänksrealism och science fiction är snyggt utförd och Det främmande väljer elegant vad den vill visa grafiskt och vad den endast vill antyda, något som skapar en ständig dialog med åskådaren och dennes förväntningar på händelseförvecklingar och rollfigurer. Upplösningen är konsekvent men ändå chockerande på intressant sätt, överraskande samtidigt som den är självklar. Det främmande är inte för alla men för den som gillar sina genrer blandade så är detta en visionärt fascinerande och oförglömligt egensinnig film från en auteur-regissör med mästerlig blick.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...