LLL d 29 _5194.NEF

La La Land
Premiär 27 januari 2017

Hollywood älskar att hylla sig själv och sin historia, så när en film som hyllar en genre som var stor förr i tiden men som nu har mindre genomslagskraft ploppar upp så brukar det resultera i Oscars-statyetter och saliverande superlativ. La La Land är en musikal som har hyllats så gott som överallt och har tangerat rekordet för flest Oscars-nomineringar, det hade varit lätt att raljera över Hollywoods hybris och självförälskelse men det går inte när vi bjuds på sådan här oemotståndlig underhållning. La La Land är en film som fungerar på alla plan, sången och koreografin är medryckande utan att narrativet stannas upp, grundstoryn är simpel men involverande och skådespeleriet är fullständigt, fullständigt bländande. Emma Stone och Ryan Gosling blir tillsammans ett odödligt filmiskt par som kommer att vara för evigt sammankopplade oavsett vad som händer i berättelsen med deras rollfigurer. Regissören och manusförfattaren Damien Chazelle har tidigare visat, i och med Whiplash, att han är fenomenal på att kombinera film och musik och här gör han det igen, på ett mer lättillgängligt sätt. La La Land är rolig, romantisk och bedårande, det är bara att sälla sig till kören av hyllningar och njuta av den stjärnglans som denna spektakulära Hollywood-musikal bjuder på.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...