paron lavendel

Päron och lavendel
Premiär 16 december 2016

En ung kvinna har, efter att ha blivit änka efter sin kicksökande man, lämnats ensam med ansvaret för två barn och en affärsverksamhet som går ut på att odla och sälja päron. Plötsligt en dag så råkar hon köra på en man med vad många skulle kalla ett excentriskt beteende, han vill inte åka till sjukhuset så hon tar med honom hem för att försäkra sig om att han inte är allvarligt skadad. Detta blir början på en relation som, under den korta tid vi får följa den, bjuder på både toppar och dalar. Beskrivningen kanske låter lite klichéartad och det är för att filmen är tämligen förutsägbar och konventionell. Detta gör dock inte så mycket då filmhantverket är av fin kaliber och på grund av det faktum att vi får en intressant bild av det fina och det utmanande med att leva med Aspbergers. I huvudrollerna gör Virginie Efira och Benjamin Lavernhe ett bra jobb, deras personkemi skapar en trevlig atmosfär som smittar av sig på hela filmen. Rollfigurerna och miljöerna fångas vackert av Philippe Guilberts foto som ger filmen en varm inramning. Päron och lavendel bränner aldrig riktigt till och filmen utnyttjar inte sin tematiks potential till fullo men är i slutändan en myspysig stunds underhållning som gör alla konnässörer av fransk mellanstor dramafilm nöjda.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...