fyren haven

Fyren mellan haven
Premiär 2 december 2016

Går det att blunda för vad man vet är rätt för att kunna fortsätta leva det liv man lever med familjen man älskar? Det är frågan som står i centrum i denna svepande kärlekshistoria om en fyrvaktare och hans fru. Storyn spänner över många år och ibland skulle man vilja stanna upp den för att lära känna rollfigurerna närmre. Regissören och manusförfattaren Derek Cianfrance lyckas inte få till ett lika vässat manus när han här jobbar med en romanförlaga, skriven av M.L. Stedman, som när han jobbar med originalmanus (se Blue Valentine och The Place Beyond the Pines) men det finns många scener som bränner till och får en att fundera på hur man själv skulle tänka, känna och handla i liknande situationer. Alicia Vikander och Michael Fassbender har bra kemi i huvudrollerna även om de stundvis känns lite för mycket som romanfigurer istället för människor av kött och blod. Fyren mellan haven är en smäktande kärlekshistoria med snyggt foto och tragisk inramning som kommer att lämna många med en klump i halsen och tårar i ögonvrån. Filmen övertygar inte helt och hållet men tillräckligt mycket för att vara väl värd att söka upp och se.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...