"Bad Santa 2" Day 17

Bad Santa 2
Premiär 25 november 2016

En aversion mot politisk korrekthet genomsyrar denna bittra uppföljare till Bad Santa, motbjudande sexism och oblygt människoförakt går att hitta i nästan varje scen. ”Elaka människor som gör elaka saker” hade kunnat vara en undertitel till denna sorgligt dystra komedi som endast ger upphov till några enstaka skratt som fastnar i halsen. Där den första filmen hade en resa från mörker mot någon form av ljus för Billy Bob Thorntons huvudrollsfigur Willie Soke så finns här bara elände, manusförfattarna kan inte vara annat än cyniska personer som är trötta på livet. Redan från start gör filmen en kort process med föregångarens version av ett lyckligt slut och understryker hur livet suger och att det inte går att förändra sig själv eller sin situation. Willie är kvar i sin alkoholism och dras snart, tack vare folk från hans förflutna, in i kriminell verksamhet igen. Den enda ljusstrimman i hans liv, föregångarens nu uppvuxne pojke Thurman Merman, gör han sitt bästa för att förskjuta och det är inte utan att man hoppas på att den unge mannen, för sin egen skull, glömmer bort sin fadersfigur och försöker skapa sig ett bättre liv på annat håll. Bad Santa 2 är en senkommen och fullständigt onödig uppföljare som inte gör någon glad.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...