speglingar

Speglingar
Premiär 2 september 2016

Att se och förstå sin familj som en enhet samtidigt som man inser att varje individ i den är en egen entitet är inte lätt. Sara Broos undersöker i denna dokumentär sin mor, konstnären Karin Broos, och hennes liv nu och då för att bättre förstå både henne och sig själv. Det är ett porträtt fullt av genuin kärlek samtidigt som filmen går på djupet med den bottenlösa sorg som olyckliga vändningar i livet kan betyda. Men precis som att det finns djupa dalar så finns det också, i livet, extatiska toppar och lugna mellanlägen. Speglingar speglar inte bara sina huvudpersoner i varandra utan lämnar också plats för oss åskådare att reflektera över våra liv genom huvudpersonerna, precis som Karins målningar så bjuder dokumentären på en rad utsökt vackra tablåer som säger mer än tusen ord. I slutändan så blir Speglingar ett intressant sökande efter en svårfångad frid med livet, sig själv och sin familj som rör vid en rad universella teman genom att undersöka det djupt personliga. Jag gråter stort och ler brett under filmens speltid där så gott som varje minut berör, när filmen slutar är jag glad att jag, precis som Sara och Karin, är med och deltar i livets berg-och-dalabana.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...