ben-Hur

Ben-Hur
Premiär 2 september 2016

Denna remake av Ben-Hur bombade i USA och spelade in så lite pengar att den antagligen blir dödsstöten för den nuvarande cykeln av episka bibelfilmer och svärd-och-sandal-filmer. Och bra är väl det då detta är träig kristendomspropaganda med sunkigt skådespeleri och en plot som känns snabbspolad för att inte tråka ut och tappa bort oss åskådare helt. Jesus ploppar upp lite här och där i narrativet på konstiga sätt som är lika dåligt och slarvigt skrivna som hela resten av manuset, det filmen inte tror att publiken fattar understryks övertydligt av Morgan Freemans autopilotgående insats som berättarröst och bundsförvant till huvudpersonen. Det verkar lite som att manusförfattarna har fått i direktiv att slänga ihop något löst om religion och syskonrivalitet som kan fungera som transportsträcka mellan actionscenerna. Regissören Timur Bekmambetov gör habila actionscener, uppdateringen av racet med häst och vagn är t.ex. någotsånär underhållande, men det räcker inte för att väga upp för filmens som helhet avsaknad på saker som gör en film sevärd. Oavsett om du tror på Jesus, Buddha, Mammon, den stora tomheten, en odefinierad högre kraft eller något annat så är Ben-Hur en usel film, det är bättre att skippa den helt än att sitt igenom den taffliga snabbspolningen.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...