warcraft

Warcraft: The Beginning
Premiär 27 maj 2016

Att göra film av populära spel-franchiser har visat sig svårt, från den urusla Super Mario Bros. till den underhållande men slaskiga Resident Evil-filmserien så finns det inga riktigt bra adaptioner. Med regissören Duncan Jones, som också ligger bakom den finfina Moon och den intressanta Source Code, vid rodret så hade jag en del förhoppningar på att denna film skulle kunna ändra på den saken men så blir det tyvärr inte. Warcraft: The Beginning är ett fantasymischmasch som, precis som titeln skvallrar om, känns mer som en första akt än en fullt färdig film. I jakten på att starta franchise så blir kvaliteten på den enskilda filmen lidande och Warcraft: The Beginning spelar som en budgetvariant av Sagan om ringen. Att följa både en orch och en människa i deras försök att undvika krig är en bra idé men om den lyckas realiseras på tillfredsställande sätt kan vi inte veta fullt ut förrän eventuella uppföljare ser dagens ljus, som det står nu så känns försöket ofärdigt. Vissa actionsekvenser, där vi får se en blandning av magi och råstyrka, är inspirerat snygga och episka men snart upprepas de och urlakas så att man blir trött på estetiken och uppbyggnaden. När Warcraft: The Beginning avslutas så känns det som att den bara har börjat men den lämnar mig inte suktande efter mer, om det blir någon fortsättning är helt upp till hur mycket pengar filmen spelar in världen över men jag har inget mot om det är game over redan här.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...