"L'Hermine" de Christian Vincent

Hermelinen
Premiär 29 april 2016

Hermelinen skulle kunna kategoriseras som, beroende på vem man frågar, thriller, rättegångsdrama (med flyktiga aningar av 12 Angry Men), ”whodunit” eller romantiskt drama men är tämligen ointresserad av att låta sig passas in i någon genre eller vara en blandning av genrer. Istället koncentrerar den sig på att lågmält utforska sina rollfigurer, speciellt en domare och en reserv i juryn som delar ett förflutet med romantiska känslor. Anslaget i filmen är trivsamt utan att någonsin tända till. Behandling av händelseförvecklingar och upplösning är medvetet anti-spännande, något som säkert kan irritera de som främst är intresserade av det isande rättegångsfallet, om ett barnmord, som filmen presenterar. Om man istället tar filmen för vad den är och respekterar vad den vill så får man en detaljrik och elegant berättelse om känslor med en sista scen som träffar rakt i hjärtat på alla som har varit uppmärksamma, förgylld av två riktigt bra skådespeleriinsatser från den oefterhärmlige Fabrice Luchini och Sidse Babett Knudsen.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...