valley of love

Valley of Love
Premiär 1 april 2016

En sons självmord återförenar mamman och pappan i en död öken. Death Valley-miljöerna bidrar med vyer som perfekt speglar känslolivet hos paret som inte setts på länge, tillsammans försöker de komma över sin skuld för vad de inte gjorde när sonen var vid liv. Det är en motvillig återförening, som endast sker på grund av de brev de fått om att detta är sonens sista önskan. I breven fanns också löfte om att han kommer att återuppstå om de följer hans önskningar till punkt och pricka. På en plats de inte vill vara, plågade av tryckande hetta, försöker de genomlida en vecka i hopp om att få uppleva det mirakel som utlovas. Manuset har en del utdragna partier och diskutabla händelseförvecklingar men också en hel del scener som på allvar berör med genuina utrycka av sorg, uppgivenhet, bitterhet och en alldeles så liten smula hopp. Så gott som varje bildruta är, vad det gäller komposition, intressant och Isabelle Huppert och Gérard Depardieu gör båda skäl för sina omnämningar som några av de bästa skådespelarna vi kan se på den vita duken. Valley of Love är i slutändan en studie i sorg och skuld som stundvis är svår att ta sig igenom men som, när en kommer ut på andra sidan, känns värd besväret.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...