13 hours

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi
Premiär 17 februari 2016

Oavsett om det, som här, handlar om rollfigurer baserade på verkliga personer eller, som i Transformers-filmerna, robotar baserade på leksaker så är Michael Bay en sopa på allt som inte har mer mänsklighet än datorgenererade explosioner. Hans försök att i 13 Hours berätta en komplex historia om krig, frihet, demokrati och relationer mellan USA och mellanöstern, specifikt Libyen, faller fullständigt platt. Alla chanser till trovärdighet eller intressant diskussion förloras bland smattrande actionsekvenser och konturlösa rollfigurer. Legosoldater inhyrda av den amerikanska underrättelsetjänsten utmålas unket som hjältar i en svartvit värld full av stereotyper. Att Michael Bay leker med robotar i en fantasivärld är en sak, de filmerna är inte bra men försöker åtminstone inte vara något annat än dekadent explosions-underhållning, men att han ger sig på att försöka nysta i verkliga skeenden, som kostat och kostar människor livet, är enbart skrämmande och riktigt dåligt.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...