deadpool

Deadpool
Premiär 12 februari 2016

The Merc with a Mouth (eller legosoldaten med den rappa tungan om en översätter), som Deadpool ofta kallas, är inte som alla de andra superhjältarna (kalla honom för allt i världen inte hjälte om du råkar på honom). Precis som i Marvels serietidningsuniversum så äter filmens Deadpool kakan samtidigt som han behåller den genom att parodiera världen han är påhittad i, och den allmänna populärkulturkontexten runt omkring, samtidigt som han spelar huvudrollen i ett underhållande äventyr bestående av samma byggklossar som resten av filmerna baserade på Marvels universum. Det är metalager på metalager levererad med en glädje som inte går att ta miste på, av en skinande Ryan Reynolds, som kämpat för projektet under en lång tid, i huvudrollen. Referenser till obskyra och megapopulära populärkulturella företeelser haglar, en av mina favoriter är Fira med Ferris-hyllningen (sitt kvar till efter eftertexterna), och de självreflexiva skämten träffar mitt i prick. Allt som allt så är Deadpool en fullständig fullträff om du, som jag, någonsin suttit och funderat på skillnaden mellan olika timelines i X-Men eller något annat lika härligt nördigt.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...