Inbrottet

Inbrottet
Premiär 5 februari 2016

Inbrottet bygger upp en viss spänning genom sin att inte visa sina kapitel i kronologisk ordning när den berättar om ett svalnat äktenskap och det nattliga inbrott som skakar om det. Denna lek med form livar upp en annars tämligen konventionell dramathriller-historia om kärlek, likgiltighet och svek på bra sätt. Skådespeleriet, speciellt Jenny Lampa i den kvinnliga huvudrollen, ger filmens rollfigurer ett djup som annars hade fattats. Rollfigurernas handlande är stundvis inkonsekvent och mer än en gång skakar en på huvudet åt hur dumma de är, manuset förmedlar ibland en känsla av att detta är medvetet och ibland en känsla av att det hade behövts ses över en gång till för att skapa något sammanhållet engagerande. Allt som allt så är Inbrottet en intressant långfilmsdebut som, med begränsad budget och små medel, är tillräckligt spännande och lovande för att en ska vilja och kunna blunda för de brister som går att hitta i olika delar av helheten.

Martin Memet Könick


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...