En man som som heter Ove

En man som heter Ove
Premiär 25 december 2015

En man som heter Ove, baserad på den väldigt populära romanen med samma namn av Fredrik Backman, siktar in sig på att väta torra tårkanaler och töa nedfrysta hjärtan genom att visa historien om en butterbitter och självmordsbenägen gubbe. Den lyckas delvis genom bra skådespeleri av Rolf Lassgård, i huvudrollen, och hög igenkänningsfaktor för alla som någon gång bott på ställen där självutnämnda områdespoliser terroriserar grannarna med tröttsamma regler. Filmens träffbild, vad det gäller komiska och dramatiska poänger och budskap, är dock för spridd för att filmen ska bli riktigt intressant. Genom flashbacks, som utgör ungefär hälften av filmens speltid, så får vi ledtrådar om varför Ove är som han är och lär oss att bry oss om honom, hans melodramatiska bakgrund och hans grådaskiga nutid. När det är dags för avslutningen så blir det känslosamt, om än på det där flyktiga sättet som inte varar mycket längre än tiden det tar att lämna biografen.

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...