Louder Than Bombs

Louder Than Bombs
Premiär 18 december 2015

Joachim Trier försätter att utforska anatomin av självmord när han följer upp den fantastiska Oslo 31 augusti med Louder Than Bombs. Autueur-regissörens dissekering av en familjs sorgeprocess efter att deras mor, krigsfotografen Isabelle Reed, gått bort är både svidande realistisk och bländande filmisk. Trier har ett handlag som får det att verka lätt att kommunicera komplexa känslor och mångfacetterad tematik, förlust, att växa upp, att starta om, att balansera karriär och familj är bara några av de ämnen som filmen finkänsligt analyserar. Att Louder Than Bombs är Triers, som är norrman, engelskspråkiga filmdebut hindrar honom inte från att få ut det yttersta av sin begåvade skådespelarensemble, bestående av bl.a. Gabriel Byrne, Isabelle Huppert, Jesse Eisenberg, David Strathairn och Amy Ryan. Som helhet är Louder Than Bombs en film som diskuterar sorg på mikro- och makroplan genom att kontrastera sorgprocessen för familjen i fokus med den sorg som världen bearbetar som följd av krigs fasor. Precis som The Smiths samlingsalbum, med samma titel som filmen, och Elisabeth Smarts Vid Grand Central Station där satt jag och grät, som gav Morrissey inspiration till titeln, så kommer Louder Than Bombs, som det enastående verk filmen är, att eka i evigheten.

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...