victoria

Victoria
Premiär 23 oktober 2015

Hela filmen, som är 138 minuter lång, är inspelad i en tagning, och regissören Sebastian Schipper behövde bara tre försök för att lyckas. Det är en enorm bedrift, speciellt när en betänker att filmen rör sig över en relativt stor yta, med scener både utomhus och inomhus, att ett stort antal statister är inblandade och att filmen innehåller svårplanerade sekvenser med mycket action. All den tekniska virtuositeten hade dock varit lite värd om det hade varit det enda man tänker på när man ser Victoria, greppet hade då främst varit en gimmick, men så är det inte. Victorias berättelse om hur ett slumpmässigt möte på en berlinsk nattklubb, mellan titelns Victoria och ett gäng grabbar, är spännande, överraskande och fylld av känslor. Ingen av rollfigurerna, som gestaltas till perfektion av en helgjuten skådespelarensemble som fått mycket utrymme för improvisation, kommer att överleva speltiden oförändrade och vi i publiken tas med på en resa som lämnar ett starkt avtryck i minnet. Victoria nosar på det högsta betyget när den låter form och innehåll smälta samman till en helhet som inte bör missas av någon filmälskare.

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...