the walk

The Walk
Premiär 9 oktober 2015

Jag sitter mest och gäspar under filmens två inledande akter, stör mig lite på Joseph Gordon-Levitts franska brytning, men sedan händer det något. Den avslutande akten i The Walk är pur filmmagi och en stor uppvisning i exakt varför 3D kan vara en enorm tillgång för filmskapare med idéer som kan dra nytta av tekniken. När Gordon-Levitt, som den verklige personen Philippe Petit (som var huvudpersonen i dokumentären Man on Wire) balanserar mellan World Trade Centers tvillingtorn så blir det väldigt fysiskt, det är en hisnande känsla som övertar mig under den fläckfritt filmade och iscensatta balansakten, och om jag hade varit höjdrädd hade jag antagligen inte vågat titta, trots att jag (och alla andra som ser filmen) vet hur eskapaden slutar. Att en majoritet av The Walk är en tämligen medioker heist-härva med hackiga accenter glömmer jag gärna när upplösningen är en sådan här vacker och oförglömlig filmupplevelse.

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...