an 2

Annika Norlins texter har berört mig på så många sätt och gett mig så många minnen. Jag börjar t.ex. gråta varje gång jag hör ”Anna” för att jag tänker, precis som låtens berättare, på vad som kunde varit med vissa saker. Jag blir ledsen samtidigt som jag blir glad, det är svårt att precisera mer än så, eller så vill jag inte göra det just nu. Jag tänker på alla gånger människor skrålat med när jag spelat ”Dansa fastän” på Malmös klubbgolv. Det är euforisk glädje, svart sorg och allt däremellan, ofta samtidigt, i en och samma låt. Det är känslor, så många känslor, i Norlins texter. Låtar som biter sig fast i ditt inre och vägrar låta dig göra annat än att känna. Det är känslor som gör Annika Norlins artistskap till ett av de unikaste i Sverige, jag tror alla som någonsin lyssnat på henne fattar vad jag menar.

Av dessa anledningar tycker jag att det är fantastiskt att det är just Annika Norlin som är den persons som inviger Malmö Lives satsning på att låta en artist hålla i trådarna i en hel helg. I huvudet på Annika Norlin bjuder på en rad olika roliga och intressanta grejer att se och lyssna på, ni kan kolla in programmet för detaljer, i regi av artisten i fokus. Själv ser jag främst fram emot konserten med Vasas Flora & Fauna och konserten med Norlin själv och Malmö Symfoniorkester. Så njut av känslorna, kanske ses vi i huvudet på Annika Norlin, med torra eller våta ögon.

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...