The Cove

Miljön är viktig! Vi människor måste sluta behandla djur och natur som våra leksaker, som vi kan göra vad vi vill med, och inse att om vi fortsätter så finns det snart ingen mer jorden, planeten kommer möjligen att fortleva men inte som bebolig plats för människor. Det finns hopp men det är dags för oss att grundligt fundera på vad det är vi håller på med och hitta alternativ till vårt i många fall destruktiva förhållningssätt till djuren och naturen runtomkring oss. Det finns många dokumentärer som försöker få upp ögonen och peka mot oförrätter, här är tre tips.

The Cove

De flesta tycker delfiner är gulliga men ändå så är de en het vara i vissa delar av världen. Delfinernas blod målar hela skärmen röd i en sekvens som hemskare än någon skräckfilm.

Gasland

Fracking! Om du inte vet vad det betyder så kommer du att göra det efter denna utmärkta dokumentär om gas som för med sig girighet som fullständigt skiter i både individer och miljö.

Blackfish

När blir djur som vi ofta porträtterar dem i skräckfilmer? Jo, när vi låser in dem, tar dem ifrån sina naturliga miljöer och låter dem slavarbeta för vårt nöje. En dokumentär om hur vi människor ständigt försöker och misslyckas med att dominera naturen och få den att böja sig för oss.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...