rainmaker

Advokater och advokatbyråer är vanliga på film, yrket och miljön ger upphov till en rad möjligheter för filmer att utforska dramatisk, spännande och komisk tematik. En subgenre till advokat-filmer är John Grisham-filmer, filmer baserade på Grishams böcker. Grisham är jurist och författare och så gott som alla filmer baserade på hans böcker är smockfulla med intressanta rättegångs-scener. Här presenterar vi de tre bästa filmerna baserade på hans romaner.

3. The Client (1994)

Susan Sarandon är som klippt och skuren för rollen som tuff advokat som tar sig an en ung klient som är jagad av maffian. Birollerna är också fyllda av fina insatser, av bland andra Mary-Louise Parker.

2. The Firm (1993)

Tom Cruise slåss för sitt liv och sitt yrke när han hamnar på en advokatbyrå som inte har någon respekt för varken människor eller lagen. Cruise får ursäkta för även om hans skådespeleri är bra så skiner Holly Hunter och Gene Hackman mer i mindre roller.

1. The Rainmaker (1997)

Francis Ford Coppolas regi i kombination med Matt Damons skådespeleri är två av de ingredienser som skjuter denna film till toppen av listan. Vi får följa Damons unga advokat när han gratis tar sig an ett skurkaktigt sjukförsäkringsbolag och räddar Claire Danes, som står för utmärkt skådespeleri, från hennes hustrumisshandlare till man.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...