ted 2

Ted 2
Premiär 15 juli 2015

Den tråkiga trenden med uppföljare som inte är existensberättigade utöver att tjäna pengar till de som producerar dem fortsätter i och med detta försök till att tjäna lite extra cash på en föregångare som gick bättre, vid biljettkassorna, än de flesta trodde den skulle göra. Vi bjuds här, förutom en handling som ser det levande gosedjuret Ted försöka bli erkänd som ”person” för att kunna adoptera ett barn, på en överlång speltid och tråkig samt generisk sex-, kiss- och bajshumor. Regissören Seth MacFarlane, som också står för rösten till Ted, slår knut på sig själv i försöken att vara så icke-pk som möjligt och filmens alkohol- och drog-romantiserande är endast patetiskt och sorgligt. Referenshumorn är det roligaste som filmen har att erbjuda men även den känns unken och lat, kanske orkade MacFarlane och hans två manuskumpaner inte jobba och nöjde sig med att omforma lite överblivna skämt från föregångaren och regissörens tv-serie Family Guy. Mark Wahlberg pendlar mellan att agera påtänd och avtänd, hans skådespeleri är lika håglöst som rollfiguren han spelar. Liam Neeson visar sig återigen vara kungen av cameos och står för en av filmens scen-höjdpunkter (stanna kvar till efter eftertexterna för att inte missa en extra-scen med hans suspekta rollfigur, som har en förkärlek för barnsliga frukostflingor). I slutändan så är Ted 2 en nästan två timmar lång film som endast innehåller cirka 2 minuter och 22 sekunder av underhållande material.

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...