depp gardening

Ibland så är det roligt att bara komma på ett kul tema och sätt ihop en lista filmer som på något sätt har anknytning till detta tema. Till exempel så kan det var kul så här i sommartider, när många påtar i trädgården hemma eller i sommarstugan, att ta en paus med filmer som på något sätt handlar om trädgårdsmästare och/eller trädgårdsskötsel. Här är några filmtips att avnjuta en regnig dag eller, varför inte, om man vill titta på påtande istället för att själv bli skitig om händerna.

Being There (1979, regisserad av Hal Ashby)

Chance, perfekt porträtterad av Peter Sellers, har varit trådgårdsmästare åt en man i hela sitt liv men när mannen dör så kastas han ut på gatan. Efter en oväntad händelse så blir Chance, som numera kallar sig Chauncey Gardner, vän med Ben och finner sig själv i en situation där han har politiskt inflytande. En excentrisk film som ständigt överraskar med en historia och rollfigurer som lever kvar i minnet långt efter att filmen slutat rulla.

Edward Scissorhands (1990, Tim Burton)

Johnny Depp är magisk som titelfiguren med ovanliga händer som kan skapa konstverka av bland annat trädgårdshäckar och buskar. Tim Burtons regi skapar en atmosfär som balanserar precis rätt mellan saga och verklighet. Kemin mellan Depp och Winona Ryder är fantastisk och Danny Elfmans filmmusik sätter pricken över i:t på en film som får dig att både skratta och gråta.

Green Card (1990, Peter Weir)

Gérard Depardieu och Andie MacDowell är riktigt bra som paret som gifter sig för at han ska få uppehållstillstånd och hon, som är trädgårdsodlare, sin drömlägenhet. I början så ser utsikterna för att de tu ska börja gilla varandra, eller till och med älska varandra, inte särskilt bra ut men vad händer när de tvingas samarbeta för att bevisa att deras fejk-äktenskap är på riktigt?


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...