IT crowd

Denna härligt roliga tv-serie om ett gäng undanskuffade kontorsarbetare som jobbar med teknisk support är perfekt för att klämma en regnig sommarhelg eller under några semesterdagar när inget annat händer.

Maurice Moss, naiv men genialisk när det handlar om elektronik, och Roy Trenneman, som är lat och missnöjd, har båda problem när det kommer till det sociala och har blivit förpassade till den djupaste källaren på Reynholm Industries. Deras jobb som IT-support hade antagligen gått bättre om de hade haft en bättre ledare, den de får i tv-seriens inledning vet nämligen inte skillnaden på hårdvara och mjukvara (eller är denna nya, mer socialt begåvade, ledare exakt vad de behöver?).

I huvudrollerna ser vi bland andra Richard Ayoade, som också har regisserat finfina Submarine och The Double, och Chris O´Dowd, som har kunnat ses i filmer som till exempel Thor: The Dark World och Bridesmaids.

Sammanlagt så finns det 25 avsnitt av The IT Crowd att ta sig igenom under ”binge watchen”, utspridda på 4 säsonger och ett längre sammanknytande specialavsnitt (som blev det enda som blev producerat ev en beställd femte säsong). Försök att göra remakes i USA och Tyskland har misslyckats, kanske inte så konstigt eftersom humorn i denna pärla känns härligt egen och brittisk.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...