the money pit

Att ta sig an att bygga, renovera eller bygga om ett hus kan vara stressande och jobbigt även om man ser fram emot slutresultatet. Kanske går du i tankar att det snart är dags för det där byggprojektet eller så har du redan börjat renovera eller så är du kanske till och med klar med den där ombyggnationen du så länge har drömt om? Vilket som än är fallet så kan det, efter en dag, vecka eller månad, av arbete på och med ditt byggprojekt vara passande med lite underhållande avkoppling som får dig att kunna fly från ditt byggprojekt för en stund, utan att lämna ämnet helt och hållet. Att ta in en film som behandlar tematiken kan var just ett sådant avkoppling som ger dig perspektiv på ditt eget byggarbete. Här är några tips för en filmkväll med byggtema.

The Money Pit

Tom Hanks och Shelley Long har en allt annat än ideal byggnadsupplevelse när de ska renovera vad som ska bli deras drömhus, de trodde de hade hittat ett riktigt klipp men ack så fel de hade. Många skratt och en del romantik i en film som snabbt får dina egna problem med byggnationen eller renoveringen att verka väldigt små.

The Notebook

Upplösningens scen i regnet är en av den senare tidens mest oemotståndligt romantiska scener, innan dess så är det fint att följa hjärtbrustna Ryan Goslings renovering av ett gammalt viktorianskt hus.

The Fountainhead

Ayn Rands idéer kan man diskutera och kritisera i längd men det ska vi inte göra här, istället konstaterar vi att Gary Cooper är riktigt bra som Howard Roark, arkitekten som hellre spränger sitt eget projekt än kompromissar med designen.

The Lego Movie

När vi talar om att bygga så måste vi nämna den hysteriskt roliga Lego-filmen, finns det något de flesta av oss har byggt med så är de där färgglada klossarna.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...