the_prestige

Tomorrowland, med George Clooney, går upp på biograferna och handlar bland annat om drömmare som gör världen bättre, som uppfinner saker som får världen att hoppas på en utopisk framtid snarare än en dystopisk sådan. Elektricitet är en sådan uppfinning som, bokstavligen, gör världen ljus. Tomorrowland nämner Nikola Tesla och Thomas Alva Edison som stora innovatörer, vill man se mer om dem i populärkultur så är detta några tips.

The Prestige

Christopher Nolans spännande film om två magiker/illusionister, spelade av Hugh Jackman och Christian Bale, som försöker överträffa varandra är sevärd av många skäl. Ett är David Bowies intressanta roll som Nikola Tesla.

The Secret Life of Nikola Tesla

Om Nikola Tesla och hans livsverk. Vad är sanning och vad är myt? Vad har han betytt för mänskligheten och hur mycket av hans uppfinningar och idéer blev stulna av andra? Med bland andra Orson Welles.

The Men Who Built America

Miniserie som sätter några av de människor vars uppfinningar hjälpte till att forma Amerika, efter sönderslitande inbördeskrig, i fokus.

The Wizard of Evergreen Terrace

I detta klassiska avsnitt av tv-serien The Simpsons (säsong 10, avsnitt 2) så följer Homer i Edisons fotspår efter att en medelålderskris har fått honom att vilja bli en stor uppfinnare.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...