marigold 2

Hotell Marigold 2
Premiär 13 mars 2015 / SF Bio

Om ni inte älskade Hotell Marigold men gillade den så mycket att ni ändå vill se hur det går för Sonny och hans ålderstigna hotellgäster, när de i denna uppföljare försöker få cash från en stor hotell-kedja för att öppna ett andra hotell, så kan ni nöja er med att se trailern, den avslöjar precis allt och visar rikligt med bilder från filmens avslutning. Eller avslöja och avslöja, redan filmens titel (speciellt originaltiteln The Second Best Exotic Marigold Hotel) fastslår ju att ett andra hotell kommer att öppnas, konstigt då en av filmens centrala handlingstrådar är frågan om huruvida Sonny kommer att lyckas eller inte. Om det inte hade varit så ”feel good”-uppenbart så kanske folk hade tvekat eftersom Sonny är en av de mest inkompetenta rollfigurer jag har sett på länge, hans diss av de nya gäster han inte tror är inspektörer hade i verkligheten lett till en snabb konkurs. Sitt stundande bröllop, en annan central handlingstråd, struntar han också i och det är en gåta varför hans tjej fortfarande vill gifta sig med honom. Att han spelas av den alltid lika mediokra Dev Patel hjälper inte heller. Som helhet så osar filmen av unken exotism och får en att tänka på västvärldens smutsiga historia av kolonialism. Det som, utan mycket marginal, räddar filmen från det lägsta betyget är en okej respekt för att åldrande inte behöver betyda en väntan på döden och finfina skådespelarinsatser från Maggie Smith, Bill Nighy, Judi Dench, Lillete Dubey och några till i den stora ensemblen.

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...