Screen Shot 2015-03-09 at 3.14.41 PM

I veckan är det dags för BUFF, filmfestivalen som sätter barn och ungdomar i fokus. Det tycker vi på Konstpretton är jättekul, vi är på plats och rapporterar hela veckan.

Festivalen startar idag med öppningsfilmen Det borde finnas regler, regisserad av Linda-Maria Birbeck. Filmen beskrivs så här av BUFF: ”Mia och Mirjam är fjorton år och bor i en aptrist håla. De är inte särskilt vuxna men övar på att bli det. Mirjam träffar en äldre man och Mia och deras gemensamma kompis Karl jobbar på att få henne på andra tankar. Mia har en pappa som dricker lite för mycket. Omvälvande känslor, stark vänskap och tonårens mysterier skildras på ett sätt som tar svensk ungdomsfilm till nya höjder.” Filmen visas på Royal kl. 18.00

Mer info om festivalen och program hittar ni här. De flesta filmer på festivalen visas två gånger så om ni läser om något här som ni blir sugna på att kolla in så ta en titt på festivalens schema för eventuell andra visning under veckan.

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...