shaun the sheep

Fåret Shaun – Filmen
Premiär 13 februari 2015 / SF Bio

En smart och rolig referens till När lammen tystnar och Jacques Tati-påminnande humor och ljudeffekter är bara några av många älskvärda ingredienser i denna dialoglösa animerade film om fåret Shaun och hans vänner. Vad som börjar som ett busstreck för att få en ledig dag på farmen slutar med ett fartfyllt och känslosamt äventyr i storstaden. Fåret Shauns största styrka är de visuella skämten, påhittigheten är imponerande och får en tänka på stumfilmslegendarer och den excentriska humorn i Wallace and Gromit (vars skapare Nick Park är en av producenterna för denna film). Stop motion-leranimationen är oändligt charmig och filmen är fullproppad av filmiska godsaker för både vuxna och barn, för alla som älskar film så är det omöjligt att lämna biografsalongen med något annat än ett stort leende på läpparna.

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...