Big Hero 6

Big Hero 6
Premiär 30 januari 2015 / SF Bio

Så skönt det är att känna sig som ett barn ibland, i alla fall vad det gäller upprymdheten efter att sett en väldigt rolig och fartfylld animerad film om en alternativ framtid i San Fransokyo (borde vara San Frantokyo, men om det sämsta jag har att säga om en film är att dens sammansättning av två städer till ett stadsnamn är sådär så är det bra). Jag har svårt att se att någon filmälskare skulle kunna ogilla denna underbart underhållande film om bildandet av en superhjältegrupp.

Hiro är supersmart vad det gäller det mesta, t.ex. att skapa supercoola robotar, men har ett familjeliv med tragiska förtecken. När allt går åt skogen så hittar han tröst i den marshmallow/Michelingubben-liknande doktorsroboten Baymax. Jag är lite vag om handlingen för jag vill inte spoila men jag kan lova att varje händelse och varje idé påhittig och fullständigt självklar.

Jag vill inte få er som inte kommer att se denna i 3D att känna er ledsna men det går inte att skriva om filmen utan att nämna vilken rusch det är att se många av filmernas scener med de fula glasögonen på. Jag är nästan benägen att beskriva det med den gamla klyschan att det är som en berg-och-dalabana (oh no, I/he didn’t).

Fyrverkerier av populärkulturella referenser och väldigt välsvarvade rollfigurer, som känns samtidigt nostalgiska och hypermoderna, är bara några anledningar till varför Big Hero 6 kommer att bli en klassiker som barn och vuxna kommer att älska i en evighet, eller två (om man räknar med alla de alternativa universumen). Det här är bra film för exakt alla åldrar, 5:an är nära!

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...