All we have is now

All We Have is Now
Premiär 24 oktober 2014 / SF Bio, Kino Lund m.fl.

Detta är en film om att gå sin egen väg och att skapa för att man älskar vad man skapar. Detta är en film om att vara ung och om att leva. Detta är en film indie-pop och bandet Vulkano. Detta är en film jag älskar. Allt vi har är nu och just nu är detta något av det bästa du kan se på bio.

Vi får följa Vulkanos tre medlemmar Cissi Efraimsson, Lisa Pyk Wirström och Rebecka Rolfart i deras vardag och när de jobbar med sitt band Vulkano (som är fantastiskt bra, lyssna här innan ni ser filmen). De var tidigare medlemmar i det hyllade Those Dancing Days. I All We Have is Now får vi följa Vulkano till flera ställen (i Sverige och utomlands) och känslolägen, allt känns hundra procent genuint och oemotståndligt engagerande.

Regissören Alexandra Dahlström är främst känd som skådespelare och för sin roll som Elin i Fucking Åmål men har börjat karva ut en lovande karriär som regissör. Efter intressanta kortfilmer som Because the Night och Lacrimosa så är All We Have is Now hennes debutlångfilm. En av Vulkanos bästa låtar heter ”Vision Tricks” med många sådana innehåller inte filmen, här är det stunder fångade på det mest praktiska sättet, med den kamera som finns lättast tillgänglig (vilket kan vara t.ex. en mobilkamera). Filmen fångar ögonblick som säger mycket om sina subjekt och tiden de lever i, tillsammans skapar dessa en berättelse som fullkomligt bubblar av liv och kreativitet.

All We Have is Now får de suraste av gummor och gubbar att smila när den väller sin vulkaniska lava av musik och bilder över bioduken. Och om de inte smilar, eller gnäller över att Dahlström kunde använt bättre kameror, så kommer jag att personligen komma och Humle och Dumlea dem (helt enkelt vända dem upp och ner så att deras sura miner blir till glada leenden).

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...