Blixten

Blixten och det magiska huset
Premiär 24 oktober 2014 / SF Bio

Detaljrik humor med gullig katt som huvudfigur och en uppsjö av finurliga bifigurer är vad vi bjuds på i denna animerade belgiska film från samma gäng som ligger bakom Sammys äventyr-filmerna.

Blixten och det magiska huset slår sina föregångare om sköldpaddor tack vare alla roliga detaljer som bl.a. refererar till andra filmer, se t.ex. Zoltar-spåmaskinen från Big, och 3D som inte revolutionerar men är precis så bra så att det gör det värt att se filmen på bio. I övrigt är handlingen, om en katt som blir övergiven och hittar nytt hem hos en gammal trollkarl som älskar djur, inte särskilt välutvecklad. Den håller för att binda ihop de enskilda scenerna men inte så mycket mer.

Istället så är det galleriet av leksaker/uppfinningar, som i Toy Story-anda kommer till liv, och djur som är filmens stora behållning. Katten Blixten är en supergullig huvudrollsfigur och sparras bra av den kanin och den mus som vill kasta ut honom ur sitt nya hem för att de räds att den gamla trollkarlen ska föredra katten före dem. Filmen pendlar mellan en 2:a och en 3:a men när jag tänker tillbaka på det smarta, om än lite överdrivet bokstavliga, användandet av The Cures ”The Love Cats” och Madness ”House of Fun” så ler jag och kan endast tänka på hur underhållande för stunden Blixten och det magiska huset är.

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...