tank om

Tänk om…e / SF Bio, Kino Lund m.fl.
Premiär 3 oktober 2014

Med hjälp av gulliga och upprepande små filmsnuttar med olika varelser så väver regissörerna Marika Heidebäck och Linda Hambäck ihop en halvtimmes underhållning, baserad på Lena Sjöbergs bok, som passar perfekt för vuxna att ta med de allra minsta på.

Vi får se relationer mellan stora och små i form av bl.a. spindlar, harar, löss och, min personliga favorit, fladdermöss. Animeringarna är fina och härligt anpassade för de människor som inte är tillräckligt stora för att kunna koncentrera sig under en längre tid. Nina Perssons vackra sångröst binder ihop det hela till en film som passar både som ett barns första biobesök och som god natt-saga när man inte har tid för läsning. Att göra film för så här små personer som samtidigt inte tråkar ut vuxna helt är ett konststycke men Tänk om…lyckas. Med hjälp av en oemotståndlig gullighet i både bild och ljud så får filmen dig att hitta bebisen i dig själv, det är omöjligt att inte le och känna en varm känsla inombords.

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...