Feivel_PRESSFoto: Christofer Nilsson.

Bakom namnet Feivel finns Elin Hörberg, som tidigare varit inblandad i bandet Skilla. Idag släpps första singeln ”Friend” från EP:n som kommer att bli Feivels debut som soloartist.

Berätta om hur du började med musik, vad väckte ditt intresse? Hur gammal var du?
– Jag började spela piano när jag var liten, och efter det har jag liksom hållit på med musik. Började spela i band och skriva låtar när jag var typ tolv år och har varit pianist och körsångare i olika konstellationer sedan dess. Framförallt i ett band som heter Skilla. Förra året ville jag göra något med mina egna låtar och tog mod till mig och började sjunga själv och spelade in mina låtar. 

Vad använder du som inspiration när du gör musik?
– Jag inspireras till stor del av olika händelser omkring mig. Det kan vara saker som händer mig, mina vänner och folk omkring mig. Jag inspireras också väldigt mycket av andra musiker, både folk jag känner och folk jag inte känner. 

Har du ett motto/favoritcitat som du känner har betytt något för dig?
– Min farmor sa en gång till mig att man ångrar aldrig det man gjorde bara det man inte gjorde. Så det försöker jag leva efter. 

När du bestämde dig för att börja göra musik, vilken var den tuffaste utmaningen?
– När jag bestämde mig för att spela in min egen musik, börja sjunga och börja jobba med mina egna låtar, var nog största utmaningen att våga låta mig stå längst fram, tro på att jag kan sjunga och liksom ge mig själv självförtroende att min röst duger.

Och vilken är den bästa känslan?
– I hela världen? Att få simma i havet eller en sjö under en varm dag. Bästa känslan med att hålla på med musik är att spela live för en fin publik och känna det som att alla hamnar i nån slags symbios på scen, och kanske även att publiken hamnar i samma bubbla. Att smälta ihop och bli ett. 

Finns det någon speciell person som har betytt extra mycket för dig?
– Mina vänner och nära betyder väldigt mycket och utan deras stöd skulle jag nog inte våga satsa på det här. Men det är svårt att smala ner det till en viss person. Olika personer har betytt olika mycket för olika situationer och perioder i mitt liv.

Linnea Tillenius


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...