Tusen Bitar Afzelius

Tusen bitar – en film om Björn Afzelius / Kino Lund, SF Bio m.fl.
Premiär 5 september 2014

Jag satt och grät när pressvisningen var slut. Grät för att Björn Afzelius just hade dött i denna dokumentär om hans liv och verk, grät för kampen för rättvisa som han och de runtomkring honom kämpade och grät för att livet både är fult och fint.

Jag hade hört låtarna och läst om människan innan jag såg filmen men mina starkaste minnen av Afzelius är genom min mor, jag kommer ihåg hur hon sa att hon var kär i honom när jag var liten. Som barn blev jag mest ledsen, det var innan mina föräldrar skilde sig, och undrade varför hon gillade honom samtidigt som min far. Nu förstår jag skillnaden och jag förstår hennes kärlek. Afzelius låtar är inte min favoritmusik men det gör inget, alla som någonsin har varit kär, kämpat för något de tror på eller älskat musik kommer att gilla Tusen bitar, så starkt är filmskapandet som Magnus Gertten och Stefan Berg visar upp i denna känslosamma dokumentär.

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Distribution: TriArt Film.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...