As Above So Below

As Above, So Below / SF Bio
Premiär 5 september 2014

Skakig kamera, found footage, port till helvetet, jakt på evigt liv, alkemins mysterier rollfigurer instängda i grottor… Skriker ni ”nej, inte en till, skicka den direkt till dvd” just nu? I så fall förstår jag er men tycker ändå att ni ska ge denna skräckis en chans. I en väldigt uttjatad genre så är As Above, So Below något av ett guldkorn.

Det finns en del att klaga på, som vissa av de tämligen okända skådespelarnas bristande talang eller den infernaliska mängden av skakiga löpningar från faror, men varför göra det när filmen, på bättre sätt en de flesta av sina genrekamrater, levererar en underhållning som överskrider förväntningarna. ”Hoppa till i stolen”-skrämseleffekterna är dugliga, mytologin är habil, spänningen är maximerad utifrån förutsättningarna och miljöerna, Paris katakomber, är riktigt bra. Skådespelet till trots så är rollfigurerna, mestadels, tillräckligt bra tecknade för att man ska bry sig. Extra plus delas ut till den surrealistiska upplösningen och att vi får se Michael Ginsberg (Ben Feldman) från Mad Men som arameisktalande kyrkoklockslagare med klaustrofobi.

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...