bild-2

Litteraturfestivaler, feministiska poeter och hemliga cykelturer. Spana in våra tips för att få en lite mer litterär sommar i år.

▶ MALMÖ
Poetkavalkad / Moriskan: Ingen har väl missat att det är feministisk festival i Malmö 12-14 juni? På invigningskvällen styr Ord på Scen upp en feministisk poetkavalkad. Inga namn är släppta än, mer än att arrangörerna lovar ett ”gäng göttiga feministiska poeter”.
Fri entré till kl. 22
Torsdagen den 12 juni, kl. 21-23

▶ MALMÖ
Författarsamtal: Julia Skott / Moriskan: Författaren Julia Skott är en annan punkt på det feministiska festivalprogrammet du inte får missa. I ett av de viktigaste panelsamtalen diskuterar hon kroppspanik och fettaktivism. Förra året kom hennes bok Kroppspanik: fett, lögner och sjukt onödig ångest, en bok som ifrågasätter vårt kroppspanikslagna samhälle där vi är upptagna av midjemått, ångestreglerande träning och dieter. Allt, för att få den ”hälsosamma” kroppen. Men vad är en hälsosam kropp egentligen? Och hur går vi från kroppspanik till kroppsharmoni?
Fri entre
Lördagen den 14 juni, kl 16.30- 18.00

▶ SKILLINGE
Måsen / Skillinge Teater: Klingar namnet Tjechov som en tråkig gammal ryss i dina öron? Ge honom en chans till. Lämna böckerna hemma och se klassikern Måsen spelas live i nytt format på Skillinge Teater. Den här gången har uppsättningen inspirerats av burlesk teater, masker och dockor. Fyra personer spelar de ordinarie tio karaktärerna och ger nytt österlenskt liv till det gamla dramat.
250 kr
Från och med 20 juni till augusti

▶ MALMÖ
Litteratur: cykeltur / Sommarscen: Fyra hemliga platser. Fyra hemliga författare. När Sommarscen bjuder in till sin litterära cykeltur i sommar är det mycket hysch-hysch. Det enda de har avslöjat är temat ”under lupp” och att startplatsen är Fridhemstorget. Låt hjulen rulla…
Fri entré
Torsdagen den 3 juli, utgår från Fridhemstorget, kl 19

▶ HUMLEBÆK, DANMARK
Louisiana Literature 2014 / Louisiana: Hur smakar en litterär smålandsrulle? Kanske får du svaret när litteratur och festivalkultur slås samman på konstmuseet Louisiana i sommar. Herta Müller, Joyce Carol Oates och Margaret Atwood är bara några av de tunga namnen på årets upplaga av festivalen Louisana Literature. Under fyra dagar i augusti förvandlas museet Louisiana till ett myllrande festivalområde. Sällan har så många danska och internationella författare varit på samma plats samtidigt. Vår representant från Sverige är given: Lena Andersson åker över sundet för att prata om Egenmäktigt förfarande.
Fullpris: 110 dk
Student: 95 dk
Datum: 21-24 augusti

Maya Isaksson


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...