Hey Elbow – Blanca
Skivbolag: Double Sun

2013 bildades Malmötrion Hey Elbow, som består av Ellen, Julia och Liam. Med en ljuvlig experimentell pop har de spelat på ett flertal ställen i Sverige, bland annat på Stora Teatern i Göteborg och på Babel i Malmö samt i Köpenhamn. I höst lyser de upp mörkret genom att släppa sitt första album men redan nu värmer upp med debutsingeln ”Blanca”.

”Blanca” släpptes i onsdags med tillhörande musikvideo, med ett fängslande intro följt av drömska stämmor får de en att bli lite småkär och nyfiken på mer. Hey Elbow har lyckats skapa ett mörkt men samtidigt romantiskt äventyr med starka toner och en vaggande rytm. Trion beskrivs genom att varje medlem är en tredjedel av bandet och speglar sig själva genom deras respektive instrument och framförande, men de lyckas ändå göra ett bra jobb med att låta som en helhet med mycket djup samtidigt som varje ljud får lika mycket känsla och karaktär utan att något hamnar i skymundan.

Musikvideon tar oss med till ett hav av neonpasteller. Videon speglar samma djup som tonerna i musiken, men även en frihet och känsla av mod. Vi får följa en dykare som färdas mot okända mål, lite som ett äventyr. Ett äventyr jag gärna vill följa med på.

Linnea Tillenius


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...