Nu hoppas jag, och alla vi på Konstpretton, att ni har och kommer att fortsätta att fira årets Internationella kvinnodag, det ska vi göra. I morgon är det söndag och många kommer att ha ägna sig åt häng, av bakisslaget eller inte, och vad är då mer perfekt än en trippel bra filmer. 9 mars är en utmärkt dag att att uppmärksamma att tankar om jämställdhet och feminism inte bör förpassas till endast Internationella kvinnodagen, det är problematik vi måste tänka på varje dag av året. Fokus på denna trippelrekommendation är att hitta filmer som kanske är lite mer obskyra, valen speglar också en vilja att skapa en varierad filmupplevelse. Om ni vill ha en mer extensiv lista på feministiska filmer så kolla in denna text av Michaela Larsson, en av grundarna till Konstpretton, på hennes fantastiska blogg Hej Blekk. Enjoy!

teeth
»Teeth«
En vagina utvecklar tänder och tar hämnd på en massa äckliga män.
imdb-sida

flame of my love
»Flame of My Love«
En av historiens bästa regissörer, Kenji Mizoguchi, berättar om kvinnokamp i Japan på 1880-talet.
imdb-sida

itty bitty
»Itty Bitty Titty Committee«
Om att hitta sig själv i feminism och inse att de strypande normer en har växt upp med inte är det enda som finns.
imdb-sida

Martin Memet Könick
Följ Martin på twitter


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...